Svetovni dan srca na Prešernovem trgu

Letošnji svetovni dan srca smo v Ljubljani praznovali na Prešernovem trgu, 28.9. 2019, kjer je sodeloval tudi Zavod zdrave arterije.

Strokovna ekipa Društva za srce je izvajala različne preventivne zdravstvene aktivnosti, kot so: svetovanje o pomenu zdravih arterij ter meritve gleženjskega indeksa, meritve holesterola, trigliceridov in glukoze v krvi, merili smo krvni tlak in srčni utrip, prikazali temeljne postopke oživljanja z uporabo avtomatskega defibrilatorja, svetovali o pomenu zdravega življenjskega sloga, pomenu gibanja, o prepoznavi možganske kapi (znaki GROM) in ukrepanju ob takem dogodku, o atrijski fibrilaciji  in še in še.

Mimoidoče smo povabili, poleg meritev gleženjskega indeksa, tudi na preizkus v hitrosti dotikanja plošče z roko in jih tako spomnili na naš prvi dogodek Karton zdravja, ki je potekal v Športnem parku Kodeljevo 14. septembra 2019 in je tako povezal meritve telesne pripravljenosti in ter preventivne preglede za zdrave arterije na nogah.

svetovni dan srca je pomemben tudi za ozaveščanje o arterijah, naš namen pa je izpostaviti pomembnost pravočasnega preglede za vaše arterije na nogah. Za več informacij o bolezni, ter kje si lahko preverite stanje vaših žil, vas vabimo na ogled ostalih člankov ter spletne strani www.zdravearterije.si.

Deli to stran