Politika zasebnosti

Varovanje vaše zasebnosti nam je zelo pomembno. V tej politiki zasebnosti (v nadaljevanju politika) so zbrane vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki se zbirajo pri vašem obisku spletnega mesta, ali ko z nami vzpostavite stik po e-pošti ali prek kontaktnih obrazcev, objavljenih na naših spletnih straneh.  

Pridržujemo si pravico, da informacije, podane v tej politiki zasebnosti, brez predhodne najave prilagodimo. Vsakokratna veljavna različica je objavljena na tej strani.

1. SPLOŠNE INFORMACIJE

1.1. Identiteta in kontaktni podatki upravljavca 

MESI, razvoj medicinskih naprav, d.o.o., Leskoškova cesta 11A, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: MESI) 

Telefonska številka: 00386 (0)1 620 34 87 

E-naslov: info@mesimedical.com 


1.2. Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov (DPO)  

E-naslov: dpo@mesimedical.com 


2. NAMENI, ZA KATERE SE OSEBNI PODATKI OBDELUJEJO IN PRAVNA PODLAGA ZA NJIHOVO OBDELAVO

Osebni podatki so vse informacije, ki se nanašajo na določenega ali določljivega posameznika. Podatkov, ki so bili anonimizirani, tako da ne omogočajo identifikacije določenega posameznika, se ne obravnavajo več kot osebni podatki. Vsi osebni podatki se v skladu z vsakokrat veljavnimi določili tega obvestila o varstvu osebnih podatkov zbirajo, obdelujejo in uporabljajo zlasti za namen izvajanja storitev, ki ste jih naročili, in za obravnavo vaših zahtevkov. 

Vsi osebni podatki se v skladu z vsakokrat veljavnimi določili te politike zbirajo, obdelujejo in uporabljajo zlasti za namen izvajanja storitev, ki ste jih naročili, in za obravnavo vaših zahtevkov, na eni izmed v nadaljevanju navedenih pravnih podlag, kot jih določa Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju Splošna uredba).

2.1. Pri obdelavi osebnih podatkov, za katero dobimo privolitev posameznika 

na katerega se nanašajo osebni podatki (v nadaljevanju posameznik), se kot pravna podlaga uporablja točka (a) člena 6(1) Splošne uredbe: ko soglašate s prejemanjem e-novic, ko vzpostavite stik z nami preko objavljenih kontaktnih podatkov, ali ko soglašate z namestitvijo piškotkov in vtičnikov (v nadaljevanju orodja).

2.1.1. E-novice  

Na podlagi vaše prijave na e-novice vas z veseljem redno obveščamo o naši aktualni ponudbi po e-pošti. V ta namen se lahko prijavite na naše e-novice, in posredovali vam bomo informacije o aktualnih in prihajajočih akcijah, dejavnostih in drugih zadevah, za katere ste izrazili interes. Vaš e-naslov uporabljamo za pošiljanje e-novic, konkretno za obveščanje o naših dejavnostih. Prijava se opravi po postopku dvojne potrditve (double opt-in). Po prijavi prejmete e-sporočilo, v katerem vas zaprosimo za potrditev vaše prijave. 

Vašo privolitev za prejemanje e-novic lahko kadar koli prekličete, tako da kliknete na povezavo za odjavo, ki je navedena na koncu vsake e-novice, ki vam jo pošljemo. Po odjavi lahko zaradi tehničnih razlogov traja nekaj ur, da se odjava izvede, tako da lahko izjemoma v vmesnem času še prejmete naše e-novice. 

2.1.2. Vzpostavitev stika oz. vaša interakcija z nami preko objavljenih obrazcev 

Za sporočila in vprašanja smo dosegljivi po e-pošti ali kontaktnih obrazcev (za predstavitve), objavljenih na spletnem mestu zdravearterije.si.  Vsi osebni podatki na navedenih se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo za obdelavo vaših zahtev. Podatke, ki se zbirajo v okviru reševanja vašega zahtevka po e-pošti in podatke, ki so v kontaktnem obrazcu označeni kot obvezna polja, potrebujemo za obdelavo vašega zahtevka. 

Podatke hranimo le do izpolnitve namena oz. preklica soglasja.

2.1.3. Piškotki in vtičniki (orodja)

2.1.3.1. Osnovne informacije o orodjih, z uporabo katerih soglašate

Orodja, ki niso nujno potrebna za zagotavljanje delovanja spletnega mesta se ne uporabljajo in se aktivirajo šele po pridobitvi vašega izrecnega soglasja z izbiro posamezne vrste soglasja in klikom »Sprejmi vse« ali »Shrani«. V primeru slednjega se na vaš brskalnik namestijo piškotki ali vtičniki in sprejme njihova uporaba, šele po vašem izrecnem soglasju.

2.1.3.2. Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Ob obisku spletnega mesta zdravearterije.si se namestijo le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Piškotki, ki niso nujno potrebni za zagotavljanje delovanja spletnega mesta ali storitev se ne uporabljajo in se aktivirajo šele po pridobitvi vašega izrecnega soglasja z izbiro posamezne vrste soglasja in klikom na »Sprejmi vse« ali »Shrani«. V primeru slednjega se na vaš brskalnik namestijo piškotki in sprejme njihova uporaba, šele po vašem izrecnem soglasju. 

S piškotki, se lahko namreč na podlagi vašega soglasja, hranijo tudi izbrane nastavitve vaše predhodnega obiska, npr. jezik, velikosti črk in druge nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku ali mobilni napravi določili za ogled, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Med takšne piškotke pa sodijo tudi orodja za trženje s katerimi se zbirajo in vrednotijo podatki za analizo vedenja uporabnikov za namen zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Takšne piškotke namestimo in uporabljamo šele na podlagi vašega izrecnega soglasja. Piškotki, ki se uporabljajo na naši spletni strani, so opisani v nadaljevanju. 

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Če bi želeli vaše že podano soglasje preklicati za vse spletne strani, ki v nazivu domene vsebujejo mesimedical.com, deaktiviratje orodja, za katere ste v preteklosti že podali svoje soglasje tako, da ustrezno prilagodite nastavitve vašega brskalnika ali mobilne naprave. Delovanje spletnega brskalnika lahko namreč spremenite v nastavitvah, tako da računalnik ali mobilna naprava piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku ali mobilni napravi, lahko izbrišete.

2.1.3.3. Orodja za trženje in personalizacijo

Z orodji za trženje se običajno raziskuje, od kod prihajajo uporabniki in do katerih področij na našega spletišča dostopajo. Z njimi se zbirajo in vrednotijo podatki za analizo vedenja obiskovalcev spletnih strani za namen zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. To je vrsta personalizirane strategije trženja, saj gre za uporabniku prilagojeno ciljno usmerjeno oglaševanje. Z integracijo orodij za analizo poskušamo spletišče za uporabnike izboljšati in nenehno optimizirati. Takšne piškotke namestimo in uporabljamo šele na podlagi vašega izrecnega soglasja.

2.1.3.4. Zunanji ponudniki storite

Za zagotovitev dodatnih funkcij in vsebin so ponekod na naših spletnih straneh vključeni tudi vsebinski elementi drugih ponudnikov, vtičniki. Tako kot pri vsakem ogledu spletne strani je tudi tukaj tehnično potreben prenos podatka o vašem IP naslovu ponudniku posameznih razširitev funkcij. Ta prenos se opravi neposredno prek vašega brskalnika, pri čemer MESI v zvezi s tem ne obdeluje vaših osebnih podatkov. Vtičniki so omogočeni zgolj z vašim izrecnim soglasjem, ki ga podate bodisi pri obisku spletnega mesta zdravearterije.si ali ob uporabi zadevnega vtičnika.

2.1.3.5. Pregled orodij na naših spletnih straneh

Vrsta piškotka Ime piškotka Ponudnik Država Trajanje Namen  
tržni oz. personalizacija  _ga Google ZDA* 2 leti statistika 
_gat Google ZDA* seja statistika 
_gid Google ZDA* seja statistika 
_ga_# Google  ZDA* 2 leti statistika 
lastExternalReferrer  Facebook ZDA* trajno marketing 
lastExternalReferrerTime Facebook ZDA* trajno marketing 
_fbp Facebook ZDA* 3 mesece marketing
* Izvedbeni sklep Komisije (EU) C(2023) 4747 z dne 10.7.2023

2.2. Pri obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za izvrševanje pogodbe

katere stranka je posameznik, se kot pravna podlaga uporablja točka (b) člena 6(1) Splošne uredbe: za sklenitev in izvajanje pogodbe o sodelovanju (ko predlagate ali se prijavite na poziv za sodelovanje). Obdelujemo tudi osebne podatke, ki jih pridobimo, ko se preko spletnega mesta prijavite za sodelovanje pri kampanji in pomoviranju dejavnostih. In sicer, le v obsegu sodelovanja, ki ga predlagate (za izvajanje ukrepov na zahtevo posameznika pred sklenitvijo pogodbe).  

Pri tem niste dolžni zagotoviti zahtevanih podatkov. Vendar, če nam svojih osebnih podatkov ne boste želeli razkriti, sodelovanje morda ne bo mogoče, kadar je razkritje zahtevanih podatkov pogoj za sodelovanje. 

Tako zbrane podatke hranimo le do izpolnitve namena oz. dokler so mogoči pritožbeni postopki ali se ti ne zaključijo. 

2.3. Pri obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna za izpolnitev zakonske obveznosti

ki velja za MESI, se kot pravna podlaga uporablja točka (c) člena 6(1) Splošne uredbe: za posredovanje podatkov po zakonu pristojnim inštitucijam. 

2.4. Pri obdelavi osebnih podatkov, ki je potrebna zaradi zakonitih interesov

za katere si prizadeva MESI ali tretja oseba, razen kadar nad takimi interesi prevladajo interesi ali temeljne pravice in svoboščine posameznika, se za obdelavo kot pravna podlaga uporablja točka (f) člena 6(1) Splošne uredbe: zbiranje dnevniških datotek (logfile) ob obiskih spletnega mesta zdravearterije.si. Ob dostopu do oz. uporabi spletnega mesta zdravearterije.si in storitev, ki jih ta ponuja (npr. pridružitev k izvajanju kampanje), se podatki o tem dejanju zberejo v dnevniški datoteki (logfile) in shranijo __ dni. Pri vsakem dostopu se shrani niz naslednjih podatkov:  

 • IP naslov,  
 • ime odprte datoteke,  
 • datum in ura dostopa,  
 • prenesena količina podatkov,  
 • obvestilo, ali je bil dostop uspešen,  
 • obvestilo, zakaj dostop morebiti ni bil uspešen,  
 • ime vašega ponudnika internetnih storitev,  
 • po potrebi operacijski sistem in spletni brskalnik vašega računalnika,  
 • spletna stran, preko katere ste obiskali naše spletno mesto. 

Dnevniške datoteke obdelujemo za namen zagotavljanja delovanja spletnega mesta in storitev, ponujenih na njem, sistemske stabilnosti, zavarovanja podatkov in varnosti delovanja, nudenja podpore in storitev.

3. ALI JE ZAGOTOVITEV OSEBNIH PODATKOV STATUTARNA ALI POGODBENA OBVEZNOST ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo 

Zagotovitev osebnih podatkov: 

 • za izvajanje pogodbe (točka (b) člena 6(1) Splošne uredbe) je pogodbena obveznost; 
 • v zvezi z izvrševanjem obveznosti, določenih z zakonom (točka (c) člena 6(1) Splošne uredbe) je statutarna obveznost; 

če nam svojih osebnih podatkov ne bi želeli razkriti, z vami ne bi mogli podpisati pogodbe oz. izvrševati nekaterih pravic in dolžnosti iz pogodbenega razmerja, saj zakon od nas zahteva, da vaše osebne podatke obdelujemo (npr. zakonodaja na področju medicinskih pripomočkov in davkov). 

Zagotovitev osebnih podatkov zaradi zakonitih interesov (točka (f) člena 6(1) Splošne uredbe) pa je potrebna zaradi dokazljivosti poslovanja MESI z zakonodajo, zaradi zagotavljanja delovanja spletnega mesta in storitev, ponujenih na njem, sistemske stabilnosti, zavarovanja podatkov in varnosti delovanja, nudenja podpore in storitev.

4. UPORABNIKI OSEBNIH PODATKOV

4.1. Zaposleni v MESI

Vaše podatke obdelujejo zaposleni MESI znotraj svojih delovnih zadolžitev in pooblastil ter skladno z notranjo organizacijo in sistemizacijo delovnih mest za izvajanje obveznosti v skladu s predpisi. 

4.2. Zunanji uporabniki

 • ponudniki programske opreme in drugih orodij (vtičnikov in piškotkov) ali gostovanja; 
 • sodišča, državni organi in drugi nosilci javnih pooblastil, kadar so v okviru konkretnih postopkov upravičeni do pridobitve osebnih podatkov na podlagi zakona (policija, inšpekcijski in nadzorni organi, Finančna uprava RS); 
 • revizorji; 
 • druge osebam, če imajo za pridobitev oz. obdelavo osebnih podatkov podlago v zakonu ali v pravnomočni sodni odločbi ali če ste jim podali izrecno privolitev. 

Vsi zunanji uporabniki so v razmerju do MESI zavezani k spoštovanju veljavnih določb o varstvu osebnih podatkov. Več informacij o naših zunanjih ponudnikih storitev lahko pridobite po e-pošti na naslovu dpo@mesimedical.com.

5. PRENOS OSEBNIH PODATKOV V TRETJO DRŽAVO ALI MEDNARODNO ORGANIZACIJO

Osebni podatki se ne prenašajo v mednarodne organizacije, v tretje države pa le v primeru, da soglašate z namestitvijo orodij za analizo in trženje ali družabna omrežja. V tem primeru se lahko podatki prenašajo v ZDA, kjer imajo sedež družbe, ki ponujajo predmetne storitve na podlagi in v skladu z Izvedbenim sklepom Komisije (EU) C(2023) 4747 o ustrezni ravni varstva osebnih podatkov v skladu z okvirom zasebnosti podatkov med EU in ZDA z dne 10.7.2023, saj je v teh primerih zagotovljeno ustrezno varstvo zasebnosti v zvezi s takšno obdelavo podatkov. Če s tem soglašate, se v teh primerih podatki prenašajo na podlagi in v skladu s sprejetim sklepom o ustreznosti Evropske komisije (člen 45 Splošne uredbe). Pri tem se osebni podatki  prenašajo v tretje države le na način in pod pogoji, opisanimi v tej politiki. Več informacij o vzpostavljenih zaščitnih ukrepih, vključno z njihovo kopijo, lahko pridobite po e-pošti na naslovu dpo@mesimedical.com.

6. OBSTOJ AVTOMATIZIRANEGA SPREJEMANJA ODLOČITEV ALI PROFILIRANJA

Avtomatizirano sprejemanje odločitev in profiliranje se ne izvajata.

7. OBDOBJE HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Obdobje hrambe je odvisno od pravne podlage, zaradi katere osebne podatke obdelujemo, in namena obdelave. Vaši osebni podatki se bodo namreč hranili le tako dolgo, dokler je to potrebno za namene, za katere se obdelujejo. V primerih, ko ste nam podali osebno privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, osebne podatke hranimo do preklica vaše privolitve. Če je obdelava podatkov potrebna za izpolnitev vašega naročila hranimo podatke do poteka garancijskih, jamčevalnih, zastaralnih rokov. Vaše osebne podatke izjemoma obdelujemo tudi dlje, če to od nas zahtevajo veljavni predpisi v Republike Slovenije in / ali Evropske unije (npr. predpisi na področju računovodstva in davkov). Konkretna obdobja hrambe pa so navedena v točki 2. te politike, pri različnih vrstah namenov obdelave.

8. PRAVICE POSAMEZNIKA, NA KATEREGA SE NANAŠAJO PODATKI

Vsi posamezniki, katerih osebni podatki se zbirajo in obdelujejo s strani družbe MESI imate naslednje pravice: 

 • pravica dostopa do osebnih podatkov, 
 • pravica do popravka netočnih in dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov,
 • pravica do izbrisa osebnih podatkov, 
 • pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov, 
 • pravica do prenosljivosti podatkov, 
 • pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije. 

Posameznik, katerega osebni podatki se zbirajo in obdelujejo s strani družbe MESI, ima namreč pravico od MESI zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov. 

Z vprašanji in pritožbami pa se lahko tudi kadarkoli obrnete neposredno na nas. Za zagotovitev hitrega odgovora nas lahko kontaktirate na naslednjem e-naslovu: dpo@mesimedical.com.  

8.1. Soglasje in pravica posameznika do preklica soglasja 

Kadar temelji obdelava le na podlagi vašega soglasja (točka (a) člena 6(1) Splošne uredbe), obstoj pravice, da se lahko privolitev kadar koli prekliče, ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

8.2. Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu 

Zaradi kršitve zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, lahko posameznik poda prijavo na nadzorni organ, ki je v Republiki Sloveniji Informacijski pooblaščenec.

9. POGOJI UPORABE SPLETNEGA MESTA 

Pri uporabi spletnega mesta mesimedical.com  je treba spoštovati avtorske pravice, pravice, ki izhajajo iz imena in blagovne znamke kot tudi druge sorodne pravice tretjih oseb. Zaščitene so vse vsebine spletnih strani, vključno s predstavljenimi slikami, videi, glasbo, pisavo in blagovnimi znamkami. Obiskovalci spletnega mesta mesimedical.com se zavezujete, da boste opustili sleherno zlorabo vsebin, zlasti pa slednjih ne boste vključevali niti v zasebne niti v komercialne spletne strani ali jih uporabljali v kakršne koli komercialne namene. Enako velja za prenos in uporabo vsebin spletnih strani v prej omenjene namene. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi: https://zdravearterije.si/pogoji-uporabe/.

Ljubljana, 9.10.2023 

Deli to stran