Razstava Body Worlds Vital

Projekt Zdrave arterije se uspešno nadaljuje: prikaz modela arterije, merjenje gleženjskega indeksa in predavanje o žilnih boleznih 4.12.2018 na razstavi Body Worlds Vital v Ljubljani.

Foto-1-Osveščanje-o-periferni-arterijski-bolezni-1

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije se je 4.12.2018 uspešno predstavilo na razstavi Body Worlds Vital na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani s predavanjem prim. Matije Cevca, dr.med z naslovom »Miti in resnice – holesterol in žilne bolezni« ter s projektom Zdrave arterije in brezplačnimi meritvami gleženjskega indeksa za obiskovalce.


Obiskovalcev je bilo precej, tudi otrok in šolarjev. Zlasti najmlajšim je bilo izjemno zanimivo sprehajati se skozi model napihnjene arterije, ki je obložena s strdki. Šolarjem smo razložili pomen modela žile, kaj predstavlja, kakšne težave in bolezni lahko nastanejo zaradi obloženih ter zamašenih žil v našem telesu. Prav tako so razlagi prisluhnili odrasli, ki so nato odšli na predavanje prim. Cevca, ki je govoril o mitih in resnicah, ki krožijo o holesterolu in žilnih boleznih. Dialog med poslušalci in zdravnikom je bil zelo zanimiv, bilo je veliko različnih vprašanj o holesterolu, boleznih srca in ožilja, o terapiji,…

Obiskovalcem in poslušalcem so bile na voljo tudi meritve gleženjskega indeksa, ki pokaže prehodnost arterij na nogah. Tako smo ljudi dodatno osveščali o periferni arterijski bolezni in pomenu zdravil žil.

Razstava-Body-Worlds-Vital-merjenje-gleženjskega indeksa

Celoten dogodek ocenjujemo kot zelo uspešen in dobro sprejet med obiskovalci.

Razstava Body Worlds Vital-predavanje

Razstava Body Worlds Vital bo v Ljubljani odprta vse do 20. januarja 2019. Člani Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije imajo 10% popust pri nakupu vstopnice. Vabljeni.

Besedilo: Jasna J. Petrovčič, prof.zdr.vzg.
Foto: Urša Kolarič

Deli to stran