Obiščite nas na Dan zdravja

7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja, saj je bila na ta dan leta 1948 ustanovljena Svetovna zdravstvena organizacija, katere namen je pomagati ljudem po svetu za čim boljše zdravje.

Periferna arterijska bolezen (PAB) je pogosta, zahrbtna in nevarna bolezen, ki največkrat prizadene arterije spodnjih udov. Povzroči jo napredovala ateroskleroza, ki prizadete arterije postopno oži in jih lahko nazadnje povsem zamaši. Posledica je lahko srčni infarkt ali možganska kap. Ker se o bolezni premalokrat govori, vas vabimo, da se nam pridružite na svetovnem dnevu zdravja ter razširite informacije o PAB.

Vabimo vas k obisku naše stojnice pred točko Info 65+, na kateri bodo na voljo informacije o periferni arterijski bolezni in nasveti, kje si lahko poiščete meritev gleženjskega indeksa.

Hkrati boste lahko izpolnili kratek vprašalnik o dejavnikih tveganja za periferno arterijsko bolezen. Za vsakeka obiskovalca bo na voljo tudi majhno uporabno darilce, ki vas bo spominjalo na zdrave arterije.

Dan zdravja bo potekal na Stritarjevi ulici v soboto, 7. aprila 2018 med 10. in 12. uro. 

Izvajale se bodo tudi brezplačne meritve srčnega utripa, holesterola, trigliceridov in glukoze v krvi. Meritve organizira Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije s podporo MOL.

Deli to stran