ESVM kongres v Ljubljani

Zavod zdrave arterije je sodeloval na kongresu ESVM v Ljubljani, ki ga je s pomočjo mednarodnih organizacij tokrat organiziralo Združenje za žilne bolezni Ljubljana.

Dogodek je potekal od 10. do 12. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer so potekala predavanja o novostih in smernicah za odkrivanje in zdravljenje tako periferne arterijske bolezni kot tudi drugih žilnih problemov.

Na dogodku se je predstavila tudi vrsta podjetij ki izdelujejo aparate, pripomočke ali zdravila za te bolezni

S ponosom pa se je dogodka udeležil tudi Zavod zdrave arterije, kjer se je prvič predstavil strokovni publiki ter zdravnike in profesorje vabil k vključitvi v kampanjo Zdrave arterije.

S pomočjo angleške spletne strani www.healthyarteries.org smo zbirali podpise podpornikov kampanje in se z njimi pogovarjali o problematike pravočasne diagnoze periferne arterijske bolezni oziroma bolezni zamašenih žil.

Strokovnjaki iz stroke angiologija so se strinjali, da se z izobraževanjem in ozaveščanjem ljudi o PAB lahko preprečijo uničujoče posledice, kot so srčni infarkt, možganska kap, amputacija ali celo zgodnja smrt. Diagnoza za bolezen se lahko opravi preko hitre in neboleče meritve gleženjskega indeksa.

Naše poslanstvo je, da vsi ljudje, ki imajo tveganje za PAB, pridejo do meritve in pravočasne diagnoze, na naši spletni strani pa jim tudi pomagamo najti najbližjega ponudnika meritve in morebitno zdravstveno pomoč.

Deli to stran