Akcija ozaveščanja v Postojni

V Zdravstvenem domu Postojna bo v naslednjih dveh tednih potekala posebna akcija ozaveščana o periferni arterijski bolezni. Na kratko ji pravimo kar bolezen žil, gre pa za nevarno in mnogokrat usodno bolezen, ki prizadane vsakega šestega prebivalca nad 55 let. Najuje pa je, da ne kaže simptomov.

skupaj z Zdravstvenim domom Postojna in novim Centrom za krepitev zdravja smo se odločili za akcijo ozaveščanja o bolezni, da bi čimveč ljudi spodbudili k pregledu. Najenostavnejša metoda za ugotavljanje arterijske prekrvavitve nog je meritev gleženjskega indeksa, katere rezultat pokaže stanje zamašitve vaših arterij. Meritev je preprosta, neboleča in hitra, opravite pa jo lahko pri svojem osebnem zdravniku oziroma v referenčni ambulanti zdravstvenega doma.

Z gospo Ano Žužek Barle, mag.dietetike, dipl.m.s. (na sliki levo) smo se pogovarjali o pomembnosti ovaeščanja ter o preventivnih dejavnostih, ki lahko pomembno vplivajo na naše zdravje.

V avli Zdravstvenega doma Postojna je postavljena tudi velika napihljiva žila, ki ponazarja stanje zamašitev v arterijah, poleg nje pa so informativni panoji in brošure, kjer lahko dobite več informacij o sami bolezni.

Lepo vabljeni na meritev gleženjskega indeksa! 

akcija-ozaveščanja-v-postojni
Deli to stran