150 meritev gleženjskega indeksa!

V soboto 2. junija je na Gospodarskem razstavišču potekal že 5. Festival zdravja, ki se ga je letos udeležil tudi projekt Zdrave arterije preko Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije.

Radovednih obiskovalcev je bilo res veliko, saj smo razdelili preko 500 revij Za srce ter ostale literature. Ob vhodu na našo stojnico je stala naša velika napihljiva arterija, skozi katero so obiskovalci lahko prišli na meritve gleženjskega indeksa, ki pokaže pretočnost arterij na nogah.

Zanimanje za meritve gleženjskega indeksa je bilo izjemno, ljudje so čakali v vrsti na svoj pregled. Ob čakanju jih je strokovna ekipa Zdravih arterij in Društva za srce poučila o periferni arterijski bolezni, o znakih in simptomih te bolezni, o ukrepih in zdravljenju. Na voljo so bile tudi nove brošurice z naslovom »Pravočasno zdravljenje zamašenih žil rešuje življenje.« Hkrati so obiskovalci ob izpolnitvi vprašalnika dobili tudi majhno praktično peščeno uro, ki opozarja na zamašitve v arterijah. Z meritvijo gleženjskega indeksa smo izmerili tudi krvni tlak. Meritev gleženjskega indeksa in krvnega tlaka je bilo preko 150.

Veselimo se naslednjega Festivala zdravja!

Deli to stran